Monday, March 23, 2009

rindunya~~

“mu gi mandi dulu la..aku nok wak kijo koloh nih!”

“ok alohh!!mu dulu la!!ayoh suruh aku gi masok air!!”


“wei piyi!!mu ni mandi lamo sokmo!!cepak la!!dekak pukul tujoh doh nih!!”

“lamo gapo nyo???aku nok beghok nih!!”


“MOK!!!cepak la!!!dkt puko tujoh setengoh doh nih!!lambak sokmo!!oghe sughoh mandi awal tokse!!!”

“tau mok!!!gitu sokmo!!mekap banyok dooh!!”



Sekali aku teringat suasana waktu ak kecik2 dlu..tiap2 pagi bising nk gi sekolah..

Bayangkn la 10 org dlm family aku,semua nk guna jamban,sume nk siap, sume nk gi

sekolah or gi keje…

dulu rase mmg serabut..mane xnye..aku,abg n adik aku sume pengawas..

ktrg blaja dkt sekolah yg same ngn mak aku ngajo..(nsb baek la die xngajo aku..huhu)

dah tuh, gi sekolah tiap2 hari pukul 7.30..dkt2 7.40 baru smpai..xprnh sempat beratur tepi kls nyanyi lagu negaraku, lagu sekolah, bace doa,dll..haha.



.

tapi skrg,baru aku prasan pg td (sbb pagi smlm lps subuh ak terus lentok balik..haha)..

dah xde suare gaduh2 berebut jamban..dah xde suare aku,abg aku,or adik aku pggil n kutuk mak aku ketika ktrg dok tggu dlm kereta b4 gi sekolah, dan ketika juga mak aku tgh sibuk mekap..dah xde juga resepi pelik2 breakfast yg dimasak oleh ayah aku sbb mak aku xsmpat nk prepare breakfast ktrg…dh xde suara mak or ayah aku mrh2 sbb pagi2 b4 gi sekolah baru sibuk nak wat homework..dh xde jugak air panas yg dimasak oleh ayah aku untuk ktrg wat mandi sbb sejuk sgt..dh xde dh suara mak aku komplen ktrg sbb letak bedak banyk sgt kt muka…hahahaha



rindunya~~



nih semua sbb adik aku yg bongsu dh masuk form 1,dah dok kt asrama.. so tiap2 pg skrg nih yg bersiap hnyalah 2 org..dah xde adik beradik aku yg nk gi sekolah pg2 hari..dah xsebising dulu…



rindunya~~


p/s: nih la first time ak coretkan sumthing psl family ak.. biasanye kalu ade esei tajuk keluarga saya or my family baru aku tulis..

hahaha

ntah la nape.....

3 masalah?:

pja_chan said...

hihi
ak suke post ni~~
aah kan.ko wat ak terpk bnda sama gak..
rumah ak pon da tnggal sket je org
rindunya zaman dlu2~

pja_chan said...

cop2..bob, kantoi gle dowh
kantoi gle kegemukan ko dahulu kala
wahaha

Lord Hosni de Croquignolet said...

jame aku dulu mok ak soghe jah hok bising suruh wat gotu goni..

oghe laing snyak jah mugo ngantok..

wakaka

jom!!

saifulIslam