Friday, April 2, 2010

~Mane2 event same je Bob~

salam...
sedikit perkongsian...
berdasarkan pengalaman...
moga dpt manfaat...

*******************************************************************************

dlm 2 mggu lepas, ak follow rombongan bdk2 event TEC ke melaka, utk program dgn bdk sekolah di SBPI Selandau...
xnak cerita psl event tuh...
just ade something yg happened, yg buat ak masih terpikir psl bende tuh smpai skrg...

on da way pegi. naek keta dgn 2 kwn laki, dan sorg bdk pmpuan yg masih lg blom dikira kwn at that time...mmg xpenah tegur pon...
but ade something yg buat ak respect kt pmpuan ni..xtau gak ape...

waktu blk pon naek kete same, tp pmpaun dh jd 3 org, laki still ak dgn kwn aku je...
dah stop kt banda hilir, then lps isya', lebih kurg kul 9, bertolak blk utp...
muka driver sume dh penat...

smpai kt sg.perak kot, kwn laki ak yg drive tuh dtg majerin (bace:migrain)..so, tkr driver, bdk pmpuan tuan pnye kete plak drive...ak plak dok sblh die...

disebabkan kesian kt die drive sorg2, n yg laen kt blkg mmg mcm dah xde nyawa dh, ak pon ambk kputusan xnak tido...ak ckp ak nk temankan die..padahal cuak sbnrnye nk tido, sbb die drive mcm driver ambulan yg tgh bwk ibu yg nk bersalin...haha

mcm2 topik ak bkak dgn die..saje je nk tgk bdk pmpuan peribadi jenis ape...dr bab politik, bab kluarga, smpai bab agama, sume ktrg borak...

then, ak baka topik psl TTS (tronoh theater shop)..

"ak mcm berminat nk join TTS tuh...tp risau la..sbb dlm bab pergaulan diorang mcm fail..tak jage sgt laki pmpuan.." aku start bkak topik...

bdk pmpuan ni jwb simple je...

"alah bob..mne2 event or club same je...atas kite je nk jage ke x..."

dgr jwpn tuh, ak terus senyap...xtau nk kate pape dah...mcm kene tikam dgn pisau kt hulu hati..

sampai skrg ak terpikir..ak masuk event selama nih, pass ke fail bab2 mcm ni ye...
mind set ak mcm dah set, kalu event Rakan Masjid, kne jd siqoh sket...kene jage pergaulan...kene jage ikhtilat...
tapi kalu event2 mcm nih, knape la aku kurg pikir ye?
sptutnye dlm mne2 event pon, sume kne jage...
aduh...
nauzubillah...
pedih2~~~

*rasenye yg bace blog ak nih xknl kot sape watak dlm nih...kalu ade yg knl, jgn gtau watak2 tu ye...watak2 tuh dah konpem2 xbace blog ni...haha

9 masalah?:

Syazwan Harun said...

haha kene stab in the heart

pja_chan said...

hehe. yke pedih? ok je kot.
macam juz bkongsi pndapat je
doakan ak kat sni terjaga la sume tuh hee.

bob said...

pedih woooo...
sbb mnde tuh mmg ak sntiasa pkir sbnrye, just xde tndakan ape2 je...
tu la mslhnye...

ak mmpu doa je...yg usaha ko kne buat...hehe

Azrul Azwar said...

poyo r bob. bajet jer..kat bilik tah wat menda tah ngan video2 best tuh.haih~~~

bob said...

video best?
yg video org mengaji tu ke???
mmg best pon...
aku suke giler syiekh mesyary...
hehe

ainamardyiah said...

bob,bob...
Kalau kak nk kupas psl isu ni pjg bob..tp btl la, semue event same je..yg penting diri kite..=)

bob said...

tq kak aina...
kak mmg sedak!
haha

iniAku said...

btol tu..sume event same je pon, dpend kte nak jage cmne

bob said...

nice one~

jom!!

saifulIslam