Sunday, May 3, 2009

bilakah????

akhrnye,stlh hmpir sebulan lebih dok tgguh, td ak brjaye gak buat n atur bbq utk team shababul islam, team nasyid ak yg dpt no 3 prtndinagn hri tuh...
wat bbq start kul 9.30 sampai kul 12.00, kt tasek dpn msjid An-NUr...

tapi bkn ini yg aku nk coretkn kt sini....

kebetulan ktrg wat bbq tuh kt tasek, n tasek tuh merupakan antra port utama utk org dating..dh la brhadapan dgn masjid...mmg xreti hormat lgsung...

tgh2 bbq, kelihatan 3 pair pasangan yg tgh lyn borak2..satu pasangn bdk intrnationl, satu psngn melayu n intrnational, n satu lg psangan melayu...ishhhhhh...

tgk dh xsedap, nk dibiarkn lg la xsedap....
ktrg pon strt kutuk2 blkg...
then, mmber aku gtau...

"kutuk belakang buleh la...jom la gi tegur"

aku agak trase gak..sbb utk kutuk blkg mmg senang,tp utk melakukn n gi tegur mmg ssh...ak ckp kt mmber ak, ak xleh gi sound,sbb thap iman n dakwah aku masih blom smpai tahap tegur n sound org yg xdikenali...

then,mmber2 aku pg ramai2, wat2 bg hot dog..tjuannye supaya dorg akn terase dan terus blah...aku pon follow blkg jela..
then,lps dh bg hot dog,borak2 sket, dorg trus blah...

Lah,abes bile nk sound dorg nye????
then,sbb aku yg last skali blah dr situ, aku beranikn mulut berkata-kata, n trus sound brader n akak tuh....

akhirnye........aku brjaye gak..akak tuh pndah gi blkg sket, n xdok rapat2 ngn abg tuh dh..

persoalannye,,kenapakah kite(aku???) takut utk sound and tegur ttg kemungkaran, and takut utk wat bnde2 makruf, sedangkn mereka x tnpa segan silu n xrse tkut lgsg utk wat kemungkaran?????
smpai bilekah????

bilekah nk berani utk tegakkan kebenaran????

2 masalah?:

wardatul asrar said...

mesti x tido malam kn akk tu tingat sindiran mu...

bobob said...

xde la dasyat sgt kot aku sound dorg mlm tuh...
tegur biase2 je...
asalkan dorg paham dah la....

jom!!

saifulIslam